Klimplant

 

©Christine Saalfeld 2015

 

realisatie: GKB

producent: Stichting Stadnomaden

 

 

Het speel/kunstobject De Klimplant is op verzoek en in overleg met bewoners en kinderen van Bloemhof-Midden ontwikkelt. De realisatie van het project wordt ondersteund door gemeente Rotterdam, CBK Rotterdam Opzoomer Mee & Bewonersidee en Woonstad. Het speel/kunstobject wordt in eerste instantie ingezet om het Bloemhofplein een vernieuwde identiteit te geven.

Daarnaast willen de kinderen een speelobject dat multifunctioneel en voldoende groot is om met meerdere kinderen op te kunnen spelen. De voorkeur gaat uit naar een laagdrempelig object, dat geschikt is voor jonge kinderen of voor kinderen met een lichte handicap. Het nieuwe speelobject zal in tegenstelling staan tot het grotere klimrek, een klim object dat ook op het Bloemhofplein staat, dat voor jongere kinderen nog eng aanvoelt.

 

De Klimplant daagt uit om erop te klimmen, balanceren, zich in het net te laten vallen, om hoog te trekken, te zitten, onder heen te kruipen en te rusten. Het meest uitslag gevende argument, om zich voor de realisatie van het project in te zetten, is het eenstemmige enthousiasme van buurtbewoners, gemeente en CBK voor het ontwerp. Het speel/kunstobject is ontworpen door kunstenares Christine Saalfeld en wordt gerealiseerd in samenwerking met GKB staalwerk & machines.

 

Bij het ontwerp, uitvoering en plaatsing van het speel/kunstobject wordt rekening gehouden met alle eisen ten aanzien van functionaliteit en veiligheid.

Met dank aan: Henny, Herman Lamers (artist), Ton Luijendijk (architect) Mede mogelijk gemaakt door: CBK Rotterdam,

Gemeente Rotterdam en Opzoomer Mee & Bewonersidee.